Sølvbryllup

Sølvbryllup bør altid holdes på selve dagen

Flytter man sølvbryllupsfesten til en anden dag end selve sølvbryllupsdagen, bliver totaloplevelsen helt ændret.

Det kan være en stor fejltagelse at tro, at man gør gæsterne en tjeneste ved at flytte sølvbryllupsfesten til f.eks. en lørdag.

Gæsterne møder alligevel frem til “morgen-trut og kaffe”, og gang på gang hører jeg, at sølvbrudepar fortryder at festen blev flyttet til om fredagen eller lørdagen. Sølvbryllupsdagen bliver mærkelig “amputeret”. Der kommer folk rendende det meste af dagen, og der skal bydes både kaffe, øl og Gammeldansk. På selve sølvbryllupsaftenen, hvor der ellers skulle have været fest, tager sølvbrudeparret trætte ud og spiser eller bliver hjemme og sover foran fjernsynet. Det har jo været en lang dag.

Resten af ugen kan man så gå og vente på at festen skal holdes, og der er store chancer for at det ikke bliver en sølvbryllupsfest, men at det bliver “bare en fest”…..!

Ved at holde sølvbryllupsfesten på selve dagen, der typisk er en tirsdag eller onsdag, får man mange flere valgmuligheder vedrørende både musikeren og stedet festen skal holdes. Mange gange bliver der presset så mange fester ind på fredage eller lørdage, at serveringspersonalet er overbelastede, eller det kan være svært for gæsterne at vælge, hvilken fest de skal deltage i. Mange bliver jo inviteret ud til fester andre steder, hvor festen typisk holdes fredag eller lørdag, og det er ikke et rart dilemma, at skulle vælge hvor man skal til fest, når man er gæst.

Det kan også være svært, eller måske umuligt for gæsterne at arrangere et sjovt indslag med en udefra kommende underholder, fordi han eller hun er optaget til anden side. Der er kun en chance for, at det hele klapper og bliver en dejlig aften, og holder man festen en lørdag, er chancen for at man skal gå på kompromis med en masse ting meget større.
Sølvbryllup oplever de fleste kun en gang i livet, og derfor skal det være en fest man husker. Den kan ikke laves om eller byttes.

Alle kan få fri til at tage til sølvbryllup, og hvis det ikke kan lade sig gøre, kan man jo tage lidt afspadsering eller gemme en fridag, og sølvbryllupsfesten kan evt. holdes i forlængelse af morgenkaffe-arrangementet. Så kan alle gæster komme hjem i ordentlig tid og være friske til at tage på arbejde dagen efter.

TÆNK DIG GODT OM INDEN FESTEN FLYTTES TIL EN ANDEN DAG END SELVE SØLVBRYLLUPSDAGEN!

Festen kan aldrig gøres om, og den kan ikke byttes…..!

IMG_3329  IMG_0289