Musikken

Musikken bliver tilpasset publikum
(fester kan jo ikke byttes….)

Jeg har optrådt som musiker siden 1980, hvor jeg var 12 år og var ude og spille første gang, efter at have modtaget undervisning nogle år. Jeg har optrådt professionelt siden 1990 og har dermed mere end 30 års erfaring!

Jeg har hver anden lørdag eftermiddag fra 1986-2008 underholdt campisterne på Holmens Camping i Ry. Her er det også blevet til rigtig mange campingfester og poolparties med masser af sjove indfald for et ofte stort og meget blandet publikum.
Du kan trække på den erfaring, jeg har fra de tusindvis af fester, jeg har spillet til siden starten i 1980.

Hjernen kan bedst lide musik, den kender i forvejen. Den rigtige musik på det rigtige tidspunkt udløser et lykkestof i hjernen, mens du lytter, og er afgørende for en god oplevelse.

 

Musik formidler en følelse, og musik er rigtig god til at formidle den samme følelse til mange forskellige mennesker. F.eks. bruges musik til at sætte en stemning ved en begravelse.

Musikken til en fest eller en koncert formidler den samme følelse til et stort antal forskellige mennesker på samme tid, hvilket vil sige at musik er det stemningssættende.

 

Hjerneforskere har fundet ud af, at den del af hjernen, som vi bruger til at lytte til musik, er den samme, som når vi taler. Dvs. hjernen opfatter musik, som et slags sprog. Når man lærer et nyt sprog, handler det i høj grad om regler, det samme gør sig gældende for musik. Når vi lytter til musik, lytter vi efter reglerne/mønsteret, når vi kan forudsige det, udløses der dopamin og vi bliver glade og tilfredse.

 

Hvis man ikke kender et musiknummer særlig godt, eller hvis man har lyttet meget til det, så er hjernen ikke så vild med netop det nummer. Det gælder om at finde en balance, hvor man kender musiknummeret, uden at det er blevet overspillet.

 

Når der spilles LEVENDE musik til din fest, sættes publikum ubevidst og ubemærket og diskret i den samme stemning, og deres hjerner arbejder for at afkode musikkens mønster. Oplever de genkendelse, fordi de kan forudsige musikkens mønster, frigives der dopamin. Det samme sker, hvis de oplever overraskelsens fryd. Kemien i hjernen danser i takt – og musik er kemisk stemning i hjernen.

Hvad er god musik?

God musik, er musik der kan det, den skal, altså lave den rette stemning til netop din fest.
Har du spørgsmål, er du naturligvis velkommen til at ringe for at få et godt råd eller en snak om, hvordan din fest kan blive.
Jeg kan også hyres som solist, ledsaget af en pianist eller guitarist eller orkester til f.eks. plejehjem, centerunderholdning, bankounderholdning, julesammenkomst, eller blot en hyggelig stund, med et glad publikum der kan lide at synge med på alle de sange, som alle kender, men hører alt for sjældent. F.eks. Kai Normann Andersen, revyviser, osv.

Som solist henvender jeg mig til et voksent sang-glad men siddende publikum, eller hvad med en go´ gang “byfestunderholdning”, eller “brokkasseshow” på den store scene i pausen i f.eks. 2 x20 min. eller 1×45 min.

Mindste publikum hidtil er 2 personer!
Største publikum hidtil er ca. 10.000 personer

Ring og forhør om en ledig dato til din  fest.

Be the first to leave a reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *